Hundpejl till en jakthund

För dig som gillar att vara ute i naturen, ta promenader i skogen och framförallt att jaga med din hund kan en hundpejl vara en investering som verkligen underlättar! En hundpejl är en variant av GPS tracker för hund, men en utformning som möjliggör smidigast möjliga hantering och användning i alla lägen. 

Med en hundpejl kan du som jägare känna dig säker på att hunden är under din kontroll hela tiden, det vill säga oavsett var ni är, vad ni gör och vilken tid på dygnet det gäller. Spårsändaren möjliggör nämligen för dig att spåra, positionera och övervaka hundens position och rörelser på såväl långa som korta avstånd. Perfekt om hunden drar iväg, om den hittat ett spår eller om du bara vill hålla koll på var hunden befinner sig. 

Här nedan har vi samlat all information du kan komma att behöva vet när det gäller just hundpejl och GPS tracker för hund. Det är en mycket smart spårsändare som ökar tryggheten i vardagen för er båda. Ta del av vår information eller kolla in vilken hundpejl som enligt oss är bästa GPS tracker för hund!

Vad är en hundpejl?

En hundpejl är som sagt en form av GPS tracker eller spårsändare för hund. Tanken med en hundpejl är att du som hundägare, och framförallt jägare eller hardcore naturmänniska, ska ha tillgång till att när, var och hur som helst se över var din hund befinner sig. 

Detta då tack vare att din hundpejl först och främst är mobil och bärbar, vilket möjliggör säker användning och god kommunikation när som helst och var som helst. Den hund GPS tracker som fästs på hunden skickar ut signaler till din enhet.

Både enheten för hundens GPS tracker och den enhet du använder dig av är i sin tur kopplad till ett slags övervakningssystem. Det är i detta system som du kan följa och kartlägga hundens position i realtid oavsett plats. Så länge din hund bär spårsändaren kommer du alltså kunna se var både den och hunden är direkt på kartan. 

I många fall kommer en hundpejl eller spårsändare även med andra smarta funktioner utöver spårning och positionering. Via systemet kan du följa rörelsemönster, se över tidigare historik, hantera inställningar, samt få in larm och varningar om hunden utsätts för fara. Detta exempelvis om hunden passerar ett visst område eller överskrider en viss hastighet.

Via spårsändarens enhet kan du också kommunicera direkt till hunden, samt lyssna av omgivningen. På så sätt är det enklare att kalla hem hunden, leda vägen för den eller kontrollera så att allt stämmer även om du inte är i närheten. 

Idag finns det både GPS tracker för hund utan abonnemang, samt de med abonnemang och fast anslutning oavsett situation och användare. 

När ska man använda en hundpejl?

Frågar du oss så skulle vi säga att en hundpejl kan användas av in princip alla hundägare och i alla situationer. I och med att du med en hundpejl kan spåra och positionera hundens plats kan en hundpejl eller GPS tracker för hund underlätta oavsett om det gäller:

  • Jakt
  • promenader i skogen
  • vandring och skidåkning, eller liknande aktiviteter 
  • om hunden smiter eller kommer bort
  • om ni är på okänd mark
  • vid situationer där hunden springer lös 
  • när det finns en risk för att hunden blir stulen
  • vid risk för fara

Samtliga situationer ovan kan innebära att du som hundägare vill ha möjligheten att hålla koll vad hunden gör eller vad den är, för att sen kunna söka upp den och ta hem den till säkerheten. Med andra ord kan en spårsändare för hund komma till både stor nytta, glädje och användning för de flesta.

Men framförallt är en hundpejl utformad för just jakt, där du som jägare då vill kunna ta med din jakthund utan att behöva känna en oro i att hunden kan springa bort, tappa bort sig eller råka ut för något. Det finns alltid en viss risk med att släppa hunden lös, framförallt i skogen och på jakt. 

Har du då en hundpejl fäst runt halsen kan du med jämna mellanrum kolla in för att se hur läget står till. Via en GPS tracker för hund kan du också kommunicera direkt till enheten, lyssna av omgivningen, eller få larm vid oönskade situationer. Helt enkelt många trygga funktioner som gör sig bra under jakten, men även i vardagen och vid andra aktiviteter.

Vilken hundpejl är bäst i test?

För dig som känner ett behov av att investera i en spårsändare för hund finns det en hel del varianter att välja mellan idag. Det finns såväl klassiska modeller av hundpejl som kommer likt ett färdigt halsband med tillhörande komradio och karta. Dessa modeller är specifikt utformade för jakt, där räckvidden är lång och kontakten riktigt stark.

Sen finns det andra varianter av hundpejl som mer liknar en GPS tracker eller spårsändare för hund. Dessa kommer framförallt med spårningsfunktioner, samt larm- och kommunikationsmöjligheter. Dessa kan dock användas på alla hundar och i alla situationer i och med deras ofta väldigt nätta och diskreta utformning. 

Perfekt att fästa direkt på halsbandet eller selen. I grund och botten är dock alla utföranden av GPS tracker för hund liknande då de har samma grundfunktion och syfte. I och med att det finns en del olika varianter att välja mellan kan det däremot vara svårt att avgöra vilken som är bäst för en själv. 

Så hittar du rätt spårsändare för dig och din hund 

Så vilken är egentligen den bästa spårsändaren för hund? För att hitta den variant som passar bäst för dig och din hund är det först och främst viktigt att du utgår från era behov och önskat användningsområde. 

En viss modell är exempelvis bättre för dig som vill ha spårsändaren under jakt, medan andra passar bättre för mer vardagligt bruk eller för lite ledigare aktiviteter. Såväl utformning och design som funktioner och hållbarhet kan variera. 

En spårsändare kan också skilja sig beroende på om det är en GPS tracker för hund utan abonnemang, eller om det är med. Om du vill ha ett tips på en spårsändare för hund som funkar i de allra flesta situationer, för alla hundar och för alla användare kan vi rekommendera MiniFinder och deras variant av hundpejl.

MiniFinder Atto hundpejl med GPS

MiniFinder Atto är en smidig och trygg GPS tracker som kan fästas direkt på hundens halsband eller en sele. Via Atto GPS tracker kan du som hundägare eller ansvarig alltid hålla koll på hunden och se över så att allt är som det ska via spårning och positionering i realtid. 

Det bästa är inte bara att designen är otroligt nätt och behändig att använda för er båda. Utöver de trygga spårningsfunktionerna i realtid kan du också få larm och varningar, kommunicera till hunden, lyssna på omgivning, ställa in områdesavgränsningar, se över rörelsemönster samt ta del av historik.

Spårsändaren i sig är väldigt effektiv och har obegränsad räckvidd för säker uppkoppling oavsett rörelse och position. Den är också vattentät och har bra battertid. 

MiniFinder Atto GPS tracker för hund fungerar via ett abonnemang kopplat till det tillhörande systemet MiniFinder Go. Där tar du del av alla data, all information och alla signaler som skickas mellan din enhet och hundens GPS. Perfekt spårsändare att fästa på hunden oavsett om ni ska ut på jakt, ta en skogspromenad eller göra en aktivitet!