Hitta ditt djur med en spårsändare

Känner du en viss oro kring att ditt djur ska springa bort eller försvinna? Då kan en GPS tracker vara en riktigt bra investering för dig! Med en smidig GPS tracker fäst på ditt djur kommer du alltid ha möjligheten att spåra upp djuret, följa dess rörelser och se var det befinner sig. Med andra ord är det en mycket praktisk produkt som kan öka tryggheten i er vardag. 

Oavsett om ditt djur har sprungit bort, tappat bort sig eller blivit stulen kan en GPS tracker för hund eller GPS för katt göra stor skillnad. Du kan enkelt hitta ditt djur oavsett plats och tid på dygnet. En GPS tracker kan även användas för att hålla koll på eller övervaka hästar, boskap och liknande. Tryggt, smidigt och säkert för alla inblandade!

Vad är en spårsändare?

En GPS tracker är en smidig och säker trygghetsprodukt utformad som en spårsändare. Tack vare att spårsändaren utvecklats med smart GPS-teknik kan den skicka spårsignaler från enheten direkt till systemet. 

Via systemet kan du som djurägare positionera, spåra eller övervaka din GPS tracker för att se var djuret befinner sig. Spårning och positionering sker i realtid – du får dess exakta plats för att enkelt kunna söka upp ditt djur. 

I vissa fall kommer en GPS tracker för djur även med larmfunktioner och tvåvägskommunikation. På så sätt kan du som djurägare få larm om någon försöker sno djuret eller om det är i fara. Du kan även lyssna på omgivningen eller kommunicera till djuret direkt via enheten.

Spårsändaren i sig är utformad i en nätt och behändig design som gör att din hund, katt, häst eller annat djur enkelt kan bära den oavsett situation. Oavsett om en GPS tracker fäst på djurets halsband eller på en sele kommer användningen av spårsändaren inte påverka djurets rörelse, flexibilitet eller frihet. 

Använd en spårsändare för att hitta ditt djur!

Det finns ingen tvekan om att en GPS tracker kan underlätta för dig då du vill hitta ditt djur. En GPS tracker kan användas i de flesta situationer som innebär en möjlig risk för att djuret springer bort eller försvinner, sticker på ett spår, tappar bort sig, blir stulen eller råkar ut för fara. 

  • Spårning och positionering i realtid
  • Övervakning via systemet dygnet runt
  • Obegränsad räckvidd
  • Larmfunktioner via fara 
  • Tvåvägskommunikation via enheten 

Varför använda en spårsändare?

Det finns flera användningsområden för en GPS tracker. Oavsett om det gäller hund, katt, häst eller andra djur kan en spårsändare underlätta för dig då du vill söka upp djuret, se var det befinner sig eller följa dess rörelsemönster. 

En GPS tracker kan göra stor skillnad såväl i vardagen som vid aktiviteter eller situationer som innebär en viss risk. Har du en spårsändare fäst på din hund eller en GPS för katt fäst på dess halsband slipper du känna en oro eller rädsla om djuret försvinner iväg på egen hand. 

Dess position visas alltid på kartan för att du snabbt, enkelt och säkert ska kunna hitta djuret! Detta är tryggt både för dig och djuret i sig – man vet aldrig vad som kan hända, vilken situation man kan hamna i, eller vilka faror som lurar ute i naturen.   

Spårsändare för hund 

En GPS tracker för hund är riktigt bra att använda för dig som gillar att vara aktiv med hunden. De främsta användningsområdena för en spårsändare till hund är:

  • Jakt
  • Vandring, skidåkning och andra aktiviteter i krävande miljöer 
  • Promenader i skogen
  • Vistelse på nya platser, marker eller områden

Spårsändaren kan till exempel komma till stor hjälp om du ska ut och jaga med din jakthund. Då finns det en stor risk för att hunden helt plötsligt springer iväg på ett djur, en doft eller på grund av att den blir rädd. Oavsett om det var enligt dina kommandon eller inte kan du via spårsändarens system sen se var hunden med GPS tracker befinner sig. 

Är ni ute på en skogspromenad, befinner er på nya områden eller utför en något riskfylld aktivitet kan det även där vara bra med en GPS tracker med spårning. Hunden kan också smita från huset eller rymma ur hagen. Med spårsändaren har du alltid möjlighet att båda följa och spåra hunden, samt få larm vid fara eller kommunicera direkt via enheten. 

GPS för katt

En GPS för katt är användbar precis på samma sätt som en spårsändare för hund. Skillnaden mellan en katt och en hund är att katter ofta har mer frihet att springa in och ut hur de vill, nära de vill och var de vill, utan varken koppel eller linor. Risken är alltså större att en katt springer längre bort, försvinner iväg i flera dagar eller har svårt att hitta hem. 

Med andra ord är en GPS för katt mycket nödvändig då du vill slippa oron och frågeställningen om var katten är, vad den gör och om något hänt. Med spårsändaren minskar också risken för att din katt blir stulen eller tas hem till någon. Det är alltid en trygghet att hela tiden kunna ha koll på dess rörelse!

Spårsändare för annan användning

En spårsändare är inte bara ett perfekt alternativ som GPS tracker för hund och GPS för katt. Den kan även användas för att spåra, positionera eller hålla koll på andra djur. Du kan exempelvis använda en GPS tracker för att kontrollera så att din häst står i stallet, eller för att se var ditt boskap placerat sig i hagen. 

Använder du dig av en spårsändare med multifunktionell användning är det inte helt omöjligt att den även kan fästas på värdefulla föremål eller saker du ofta tappar bort. Det kan gälla såväl plånbok, telefon och nycklar som sadel till hästen, verktyg i ladan eller ett värdefullt fordon. 

Spårsändare – hitta ditt djur eller spåra föremål 

Med andra ord finns det obegränsade användningsområden för en spårsändare, både för djur och andra föremål. Det kan kännas tryggt att kunna hålla koll på djuret och söka upp dess position i såväl vardagliga som lite mer riskfulla situationer och aktiviteter. 

En spårsändare för hund, GPS för katt eller en spårsändare för andra djur är en otroligt bra och säker investering för er båda! Om den dessutom är mångsidig och kommer i ett tryggt men smidigt format finns det inget som hindrar dig från att fästa spårsändaren på andra föremål av värde.