GPS halsband för Katt

Du som äger en katt vet precis vad vi menar när vi säger att det ofta är en så kallad skräckblandad förtjusning. Att ha en katt innebär en hel del bus, lek och mys, samtidigt som de också kommer med en hel del oro, rädsla och krävande stunder. Detta inte minst då katter har en tendens att komma och gå lite som de vill, speciellt om de är av den vildare sorten och gärna drar sig till naturen. 

Som kattägare har man alltså sällan koll på var katten egentligen befinner sig, vad den gör och när den hade tänkt komma tillbaka. Precis som att det ger frihet till katten och möjlighet för den att underhålla sig själv kan det vara jobbigt för dig som ägare. Men en GPS för katt kan du ändra på detta! En GPS tracker för katt möjliggör för dig som ägare att se över var din katt befinner sig de gånger hen är ute på äventyr. Du kan spåra, följa och positionera katten oavsett tid och plats!

Här på Gofinder.se har vi samlat ihop den mest nödvändiga informationen som finns att tillgå om katt GPS. Oavsett vilken katt det gäller, vem du är och var ni bor kan en gps till katt underlätta väldigt och öka tryggheten i er vardag. 

Vad är en gps för katt?

Kort sagt så är en GPS för katt en specifikt utformad spårsändare just för katter. Tanken med en katt GPS är att du som ägare eller ansvarig ska ha möjligheten att när, var och hur som helst hålla koll på katten och se dess exakta position eller rörelse. Detta då oavsett avstånd mellan er, var katten i fråga befinner sig, samt vilken tid på dygnet det gäller. 

Fördelen med en katt GPS är att de i många fall är väldigt praktiska produkter som är smidiga att hantera och trygga att bära. Utformningen är liten och nätt för att inte påverka kattens rörelser eller frihet. Tack vare det kan en gps för katt fästas direkt på halsbandet och skapa ett komplett GPS halsband för katt. 

Utöver att du med hjälp av en katt GPS kan spåra och positionera din katt kan du via enheten också få larm och varningar vid oönskade händelser, vid fara eller om katten ”ropar på hjälp”. I många fall kan enheterna också förse dig med möjligheten att kommunicera direkt till katten, samt lyssna på omgivningen för att stämma av så att allt är okej. 

Hur fungerar en gps för katt?

Det som är så otroligt smidigt med en gps tracker för katt är att enheterna i sig är kopplade till ett system. I och med att en gps eller ett gps halsband för katt verkar med smart GPS-teknik kommer enheterna skicka ut signaler direkt till det tillhörande systemet. Dessa signaler går via GPS-stolpar som skapar lång räckvidd och stadig uppkoppling. 

Du som kattägare kan sen tillträda detta system via din enhet, så som dator eller mobiltelefon, för att sen där i se över spårsändarens position och rörelser. Så länge din katt har GPS:en på sig innebär det alltså att du kan följa hur katten rör sig och få information om var exakt den håller hus. 

Det är även via detta system som kattens gps skickar larm och varningar om katten exempelvis överskrider ett visst område (geofence), kommer upp i en viss hastighet eller ”ropar på hjälp”. 

Även kommunikation till enheten och avlyssning av området går via systemet och dess signaler. För att det här systemet ska fungera kommer en gps för katt ofta med ett abonnemang som innebär en viss månadskostnad för dig. Däremot är kostnaden ofta låg, samtidigt som det möjliggör konstant uppkoppling och säker kontakt i alla lägen. 

Behöver man en katt gps?

För oss är det egentligen en självklarhet att man som kattägare bör investera i en gps till sin katt. Och det inte bara då det ökar tryggheten i er vardag och underlättar om katten skulle komma bort. 

En GPS tracker för katt är en också säkerhetsprodukt som möjliggör för dig att hålla koll på vad katten gör, se hur den rör sig, kontrollera omgivningen, samt få larm eller varningar om allt inte står rätt till. Med andra ord är den behjälplig både för dig och din katt i de flesta situationer. Speciellt om katten ofta är ute, om ni är på nya marker eller om fara uppstår. 

Vårt svar på frågan är alltså att ja, som kattägare behöver man en katt GPS. Trots att katter ofta har väldigt bra koll själv och sällan tappar bort sig eller råkar ut för hinder finns det en viss risk med att släppa ut sitt husdjur fritt i vildmarken. 

Oavsett vilken katt det gäller, hur van den är att springa fritt utomhus, samt var ni bor kan det alltid hända olyckor eller uppstå oförutsedda situationer. Om du som ägare eller ansvarig då kan rycka in eller söka upp katten tack vare en gps kommer du tacka dess funktioner för hjälpen! 

Behöver man betala månadskostnad för en katt GPS?

Som vi tidigare var inne på så kommer en GPS till katt ofta med ett tillhörande system, i vilket du sen kan sköta all hantering och ta del av den information som är nödvändig. För att ha tillgång till detta system och en konstant uppkoppling oavsett plats och avstånd krävs det dock i många fall att du betalar för ett abonnemang. 

Detta abonnemang innebär då en viss månadskostnad för dig som vill investera i en katt GPS. Däremot är kostnaden per månad ofta väldigt låg. För det priset får du ändå en fullt fungerande katt GPS med lång räckvidd, trygg och stadig uppkoppling oavsett plats och tid, flera smarta funktioner och enkel hantering direkt via systemet. 

Vill du få tillgång till det måste du alltså betala månadskostnaden. Det finns även en del GPS tracker för katt utan abonnemang och månadskostnad. Men då är det inte alltid säkert att du kan spåra och följa katten när som, och såväl användning som funktioner är ofta väldigt begränsade.