GPS tracker för bil

Det finns ingen tvekan om att en GPS tracker för bil kan underlätta vardagen och stärka tryggheten i tillvaron för dig som bilägare. Oavsett om du själv äger bilen, om du leasar eller hyr den, eller om du lånar den av en bekant ska man som bilansvarig inte behöva känna sig orolig för inbrott, stöld eller sabotage. Dessa är dock några risker som kommer med att ha bil. 

Genom att installera en GPS tracker i din bil kan du både spåra, positionera och övervaka din bil, dess placering och rörelse oavsett plats och tid på dygnet. På så sätt kan du minska risken för övervarvning och sabotage, vilket i sin tur leder till mindre oro och ökad trygghet. De säkra funktionerna kommer till lika stor användning oavsett om bilen står på allmän plats, i ett garage eller utanför ditt hem.

GPS tracker för bil – vad är det?

Kort sagt så är en GPS tracker för bil en spårsändare specifikt utformat för användning just på bilar och fordon. I och med att en spårsändare verkar genom GPS-teknik innebär det att den kan skicka ut spårsignaler som möjliggör positionering av trackern i realtid. Dess position och rörelse kan du följa via det system som tillhör spårsändaren. 

Främsta syftet med en bil GPS tracker är just att du som bilägare eller ansvarig ska ha möjligheten att alltid kunna spåra, positionera och övervaka bilen. Det då oavsett var den står parkerad, var du befinner dig och vilken tid på dygnet det gäller. Dessa funktioner underlättar för alla inblandade om bilen skulle bli stulen, övervarvad eller liknande.

Andra smarta funktioner som kommer med en bil GPS tracker är larm, varningar och kommunikation. Det innebär att du som är ansvarig för bilen kan ta emot larm och få varningar vid rörelse och vibration, samt om bilen rör sig utanför ett område eller överskrider en viss hastighet. 

I och med kommunikationsmöjligheten kan du också lyssna på omgivningen runt bilen, eller välja att kommunicera direkt till enheten för att kolla läget eller skrämma iväg inkräktarna. Det är med andra ord en väldigt smart produkt som kan underlätta mycket och öka tryggheten i er vardag!

GPS tracker bil test – vilken GPS tracker är bäst?

Idag finns det rätt många varianter av GPS tracker för bil och andra fordon på marknaden. Det innebär inte bara att utbudet är större och mer generöst än det tidigare var, utan det innebär också att chansen är större att alla hittar en spårsändare som passar dem. 

Vi på Gofinder.se har bläddrat igenom mängder av test för GPS tracker bil och kommit underfund med att de flesta produkterna som finns att välja bland håller väldigt hög kvalité. Med andra ord är det inte alltid helt självklart vilken GPS tracker som är bäst, och inte heller vilken man ska välja. 

Så hittar du bästa GPS tracker för bil

Beroende på vad du har för behov, önskemål och krav på din spårsändare till bilen kan olika modeller göra sig olika bra. Det finns som sagt många tillverkare som levererar GPS tracker för bil av olika former, färger, storlek och pris. Såväl användning som utformning och funktioner kan skilja sig åt.

Vi skulle dock säga att den viktigaste funktionen i en GPS tracker är just funktionen om att kunna spåra och positionera i realtid. Detta har de flesta spårsändare. Däremot kan det också vara avgörande om du kan få larm och varningar vid möjliga nödsituationer eller faror, samt om du har möjlighet att kommunicera via eller till enhet. 

Men som med allt annat är det viktigt att du utgår från dig själv och dina behov för att hitta rätt modell. Våra tips för att hitta den bästa GPS spårsändaren för bil är:

  • Att jämföra olika leverantörer, tillverkare och modeller 
  • Utgå från egna behov, önskemål och krav
  • Välj GPS tracker utefter ett pris som passar din budget
  • Kolla på såväl funktioner och användning som hantering och installation

Bästa GPS tracker för bil 

För att en GPS tracker för bil ska göra sig så bra som möjligt bör den alltså vara komplett på ett sätt som passar dig. Dock är det viktigt att den fungerar och känns trygg oavsett var du befinner dig, vem det gäller och vilken bil det handlar om. 

Enligt oss är MiniFinder och deras GPS spårsändare de bästa alternativen när det kommer till såväl trygghet som funktioner och användning. MiniFinder Pico GPS tracker är en variant du kan använda dig av om du vill installera en nätt, smidig och säker spårsändare i din bil. Denna är flexibel och kan fästas in princip var du vill. 

Även deras MiniFinder Zepto och MiniFinder Xtreme är smarta GPS spårsändare som kommer med såväl spårning, positionering och övervakning som stöldskydd, larm, kommunikation, kartor och tillhörande system MiniFinder Go. Dessa är något mer komplicerade, men ger å andra sidan otroligt bra skydd. 

Det bästa med en GPS tracker för bil är att den ökar tryggheten i din vardag i och med att du alltid har möjlighet att hålla koll på din bil och övervaka närområdet. Det då utan att du behöver vara i närheten eller åka till bilen för att kolla till den. En bil gps tracker kan användas i alla bilar, fordon och maskiner!