Stort test: Bäst i test hundpejl 2023

En hundpejl kan vara helt avgörande för en lyckad jakt, samtidigt som den ökar säkerheten för jakthunden under jakten. Den bidrar dessutom till ett bättre och effektivare samarbete mellan jägare och jakthund. MiniFinder har flerårig erfarenhet av avancerad GPS-funktionalitet för flera olika områden och deras hundpejl innehåller den absolut senaste tekniken. Det kommer därför inte som en chock att deras jakt-GPS MiniFinder Rex utnämnts till bäst i test hundpejl av flera oberoende källor. 

En hundpejl för en modernare jakt

Det som gör MiniFinder Rex hundpejl unik på marknaden är tekniken som möjliggör överlägsen GPS-precision och exakt positionering i realtid. Detta gör att den fungerar överallt i hela världen, även djupt inne i skogen och på andra avlägsna platser. Den erbjuder oändlig räckvidd, samtidigt som den är utrustad med alla funktioner som förväntas av en hundpejl för jakthundar. 

Jakt GPS från MiniFinder

Snabbfakta om MiniFinder Rex

Kommunikation: 4G, LTE-M 

Dimensioner: 80mm x 40mm x 30 mm 

Vikt: 100 gram 

Batteritid: 120 timmar under aktiv användning. Minst 10 dagar under mindre aktiv användning.

Snabbfakta om MiniFinder Rex hundpejl

Fördelarna med en hundpejl från MiniFinder

Effektiv skallindikator.

En riktig bra hundpejl ska innehålla en skallindikator. Med hjälp av denna funktion kan man som jägare få en större förståelse för vad som händer i området där jakthunden befinner sig, vilket bidrar till en mer effektiv jakt. En skallindikator är en väldigt viktig funktion på en hundpejl och kan vara helt avgörande om en hundpejl får godkänt betyg eller inte. 

Platshistorik.

MiniFinder erbjuder möjlighet att se positionshistorik i efterhand. Detta gör att man som jägare kan ta del av och analysera jakten i efterhand, genom att se var jakthunden har befunnit sig. Det är sällan jägaren hinner med att följa jakthundens positioner under jakten, därför kan det vara intressant att i efterhand få positionerna sammanfattade framför för sig.  

Överlägsen kvalité. 

Den största fördelen med alla MiniFinders produkter är den höga kvalitén och hållbarheten. Deras hundpejl är 100% vattentät och är tillverkad för att tåla den hårda utomhusmiljön under en jakt. Vill man ha en hundpejl som håller rekommenderar vi därför MiniFinder i första hand, istället för billigare alternativ som kommer gå sönder efter ett par användningar. 

Smarta larmfunktioner. 

Många hundpejlar på marknaden innehåller liknande funktionalitet och MiniFinder har satsat på att samla de allra viktigaste i deras hundpejl, allt för att göra en så effektiv jakt som möjligt. Du får notis om jakthunden försvinner från jaktområdet, om jakthunden börjar röra på sig och om en förinställd hastighetsbegränsning överskrids m.m. Detta gör att du som jägare enklare kan fokusera på själva jakten och känna dig trygg att du blir larmad om någonting skulle hända jakthunden. 

Skapa säkra jaktområden. 

Ännu ett sätt att öka säkerheten för jakthunden under jakten är att skapa virtuella staket, ett så kallat “jaktområde” som du själv kan anpassa efter eget önskemål. Detta gör att du kan markera vilket område som jakthunden kan röra sig fritt på under jakttillfället, samt vilka områden som kan innebära en fara, till exempel en större trafikerad väg. 

Bäst i test hundpejl 2023